Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Είχαμε και καρναβάλι στη Νιγρίτα. Μαζεύτηκαν οι χωριανοί κι οι κοντοχωριανοί να χαρούν, να ξεσκάσουν. Ήταν λιακάδα κι η μέρα, βόλεψε. Παρακολουθήσαμε λοιπόν μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση, κυρίως λόγω της ζωντάνιας των παιδιών. Μπόμπιρες και κοριτσόπουλα, οργανωμένα ανά  σχολείο, γέμισαν ζωή τους δρόμους της πλατείας. Για την επιτυχία της εκδήλωσης θα διαβάσετε σίγουρα στις τοπικές εφημερίδες. Εδώ θα δούμε τα... ευτράπελα!

Μπήκαν αξάφνου στην παρέλαση και μερικά άλογα του Ιππικού Ομίλου. Ενώ όμως καθυστερούσε η πομπή, σε κάποια άλογα τους ήρθε η ... ανάγκη τους! Καθώς λοιπόν δεν έχουν την πρέπουσα ανατροφή, τα έκαναν εκεί μπροστά στο δρόμο, τα αθεόφοβα! Μπροστά στον κόσμο, στην άσφαλτο. Με αποτέλεσμα, μερικοί γονείς που αδημονούσαν να δουν τα καμάρια τους να παρελαύνουν, δυσανασχέτησαν. Εξαγριώθηκαν και τα' βαλαν με τους καβαλάρηδες που δεν έστειλαν τα ζώα τους στην τουαλέτα! Μα τα παιδάκια μας θα πατήσουν τα κακάκια! Θα λερώσουν το πατούμενο, θα το γεμίσουν καβαλίνα, προς Θεού!Μετά από μικρολογομαχίες η πομπή ξεκίνησε, τα άλογα έφυγαν, αλλά τα κακά έμειναν!



Αλογίσιες... κομφετί!

Ο από μηχανής Θεός!

Και ευτυχώς, ως από μηχανής Θεός, ενεφανίσθη ένας κύριος με σκούπα και τα περιμάζεψε στην άκρη του δρόμου, λυτρώνοντας τον καρναβαλίζοντα λαό από το μίασμα.

Εντάξει, ίσως τα άλογα θα έπρεπε να παρελάσουν στο τέλος. Θα ήταν σωστότερο και ασφαλέστερο. Αλλά όσο ενοχλητική είναι η αλογίσια κοπριά στο δρόμο, άλλο τόσο ενοχλητική είναι και η αποστείρωση του καθωσπρεπισμού που θέλουμε για τα τέκνα μας.

Κλείνω με τον Βασιλιά Καρνάβαλο. Δε με νοιάζει ποιος φταίει, ο ανενημέρωτος ή αδιάφορος ιδιοκτήτης ή αν έπρεπε ο Δήμος να ενημερώσει αποβραδίς για να απελευθερωθούν οι δρόμοι από τις λαμαρίνες. Ίσως βέβαια να συνομώτησε το σύμπαν για να έχουμε άλλη μια γελοία εικόνα της γελοίας κατάστασής μας. Και έτσι, να μπορεί πλέον να υψωθεί σε σύμβολο της πόλης μας, σε σύμβολο της νοοτροπίας μας. Θαυμάστε οδό παρέλασης. Μπορείτε να εντοπίσετε τον παρείσακτο; Σας χαλάει κάτι την αισθητική σας; Άντε και εις ανώτερα: στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου ανυπομονώ να δω τι μας επιφυλάσσει η μοίρα...


Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος!


1 σχόλιο:

  1. Σωστόοοοοοος αλλά οι συντοπίτες μας δεν πτοούνται...θα συνεχίσουν με μακαριότητα την νοθρότητα της καθημερινότητας τους περιμένοντας κάποιος άλλος να τους ξελασπώσει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή